(19) Undsättning

Jag har lagt märke till att det finns saker i lägenheten. Saker som inte fått så mycket uppmärksamhet tidigare. Jag inser nu att jag varit orättvis. Jag har haft fel fokus. Saker som borde ha varit i fokus har inte varit det. Det ska jag försöka ändra på. Jag ska fokusera. Och inte bara det, jag ska fokusera rätt.

 

Jag vet att jag har varit orättvis mot Gösta. Jag har inte erkänt hans existens. Vilket han faktiskt är värd. Han är en bra hamster och jag ska jobba stenhårt med våran vänskap. Blommor har jag heller inte behandlat rättvist, vattning har alltid Nora skött. Men nu ser jag att min ofokusering har lett en speciell blomma in i en väldigt torr period. En öken, nästan. Men jag ska komma till undsättning. Rädda den.

 

Nu ser jag på den stackars uttorkade blomkraken. Den står ensam på fönsterbrädan. Den har sett sina bästa dagar. Dagar med vatten och näringsrik jord. Men vad har den nu, synliga rötter, grådaskig jord och hängig form. Det är inte mycket att komma med och det är helt och hållet mitt fel. Den vill ju vara snygg precis som alla andra. Det är inga konstigheter utan väldigt normalt. Vi lever i en väldigt mode- och utseendemedveten värld och det påverkar oss alla. Ingen kommer undan, inte ens blommorna.

 

Om andra saker behöver uppmärksamhet ska de få det. Saker behöver det. Det vet jag. Om det är något jag vet så är det just det. Jag ska leta reda på de saker som tidigare varit osynliga för mig. En efter en ska de finnas och synliggöras. För nu sätter jag skärpan. Jag sätter den på blommor, hamstrar och allt annat som behöver mig. För jag är behövd, det finns de som inte klarar sig utan mig. Jag ser det nu. Det är en upplyftande känsla.

 

Jag hoppas bara det inte är för sent.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Aldrig för sent för att göra en god insats.

Postat av: S

Som sagt det är aldrig försent, och det är inte försent för att åka till Turkiet heller. :)

2007-09-18 @ 21:52:30
URL: http://wistfulblog.blogg.se
Postat av: elin

Klart vi kan fixa en dikt om att du är osams med Gösta, men jag hoppas ni snart blir sams igen. Han verkar vara en fin vän.

2007-09-19 @ 14:45:26
URL: http://borovnica.blogspot.com/
Postat av: Stella

Älskar, älskar både namnet och de smått syrliga inläggen på denna blogg! Fixa nu relationen med Göta, jag tänker fortsätta läsa med spänning...

2007-09-24 @ 22:37:51
URL: http://lesbianloveandlife.blogg.se/
Postat av: Karin

gösta kanske kan bidra med näring och du med vatten. lekakulor är väldigt fiffiga

2007-09-26 @ 14:57:32
URL: http://4ebloggen.blogspot.com
Postat av: Anna-karin

Shit vilken tråkig och menlös blogg!

2007-10-08 @ 22:34:44
Postat av: lebben på webben

här har det hänt saker ser jag. fixa gösta relationen. aldrig dåligt och ha en vän som bara lyssnar.

2007-10-16 @ 19:16:32
URL: http://blogg.aftonbladet.se/1044
Postat av: Mikki

HAHA, jag tror inte ens sekund pà bloggaren, känns mer som en pajas/clown som gillar att fantisera.. Enstöring eller liksà

2007-10-28 @ 22:43:59
Postat av: Ung tant.

Jag tror bloggaren använder sig av metaforer och allegorier. Väldigt mycket. Gösta heter nog inte ens Gösta. Och är inte en hamster.

Eller?

2007-11-02 @ 12:48:52
URL: http://ungtant.blogspot.com
Postat av: Pauline

skönare blogg får man faktiskt leta efter!

2008-03-25 @ 18:03:11
URL: http://paulinechristine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback