(17) Tankeförberedelser

En ny dag. En ny tid. Dags för nya tag.

Förmiddag:
Innan brunch väcker jag Gösta för att småprata. Jag berättar om förändringarna som kommer att ske och hur han är inblandad. Gösta verkar sur för att jag väckte honom så jag vet inte hur mycket han tar in av det jag säger. Han visar sin obenägenhet att lyssna genom att smita in i boet. Jag höjer ögonbrynen. Hans ointresse överraskar mig. Nåväl, jag ska inte driva på honom för hårt i början. Jag låter honom sova vidare. Han har antagligen haft en hård natt.

Jag känner mig riktigt hurtig, nästan produktiv, när jag vispar ihop pannkakssmet. Hela eftermiddagen ska jag planera och lägga upp mitt nya liv. Det är spänning i luften. Jag känner det. Men det är inte en sådan spänning man kan ta på. Den är påhittad av tv-journalister.

Eftermiddag:
Jag funderade tidigare en hel del på vad jag har hemma. Säng, tv, micro, och så vidare. Jag tar mig tid att fundera vidare på det. Jag kan ju inte bara konstatera att jag har saker, jag måste gå ett eller flera steg längre. Utvecklas. Tankarna måste betyda något också.

Nu ser jag på min säng. Jag ser på den och tänker: säng. Det är en säng för två, en dubbelsäng. Men jag sover i den ensam. Jag tror inte det spelar någon roll. I alla fall inte för sängtillverkaren.

Jag försöker tänka vidare. Det var inte dit jag ville komma. Jag försöker tänka nytt. Men vet inte var jag är på väg. Och det känns inte riktigt bra. Jag är ute på djupt vatten. Utan livboj. Var är Gösta när jag behöver honom? Det är ju i sådana här tillfällen jag vill att han ska komma till undsättning. Min livboj.

Ensam verkar jag bara villa bort mig. Jag behöver min guide. Jag behöver min kartläsare. Jag behöver min ficklampa i mörkret. Allt det där är han. Han vet bara inte om det själv. Därför är han just nu ingenting av det. Han tar inte sitt ansvar. Han lever fortfarande i en bekymmerslös tillvaro. Men det ska bli ändring på det. Han behöver informeras.

Kommentarer
Postat av: Drina

Hamstrar är allt som oftast ganska dåliga på att "ta sitt ansvar". Tyvärr men så är det.
Nu tror jag iofs att just du och Gösta har ett väldigt speciellt förhållande så är det någon som någonsin kommer att lyckas med att tala förstånd med en hamster så är det nog fan du.

Postat av: Anki

Kan inte Gösta få sova på den tomma sidan av sängen? Tror att han skulle bli glad av det.

2007-05-22 @ 11:17:11
URL: http://markligt.blogg.se
Postat av: Annelie

Underbart skrivet sant eller falskt,spelar ingen roll:)(med tanke på kommentaren anonym Idiot)
Ha en fin natt!

2007-05-23 @ 23:50:33
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: nookie

Fint skrivet :)

2007-05-24 @ 12:11:35
URL: http://nookiie.blogg.se
Postat av: Eskil

Din Gösta och min Nils verkar vara ungefär lika obenägna att ta sitt ansvar i problemen (även om Nils råkar vara en katt och inte en hamster). För det är ju problem det där med att ha en säng som mest bara är _en säng_ och en tv som står ödsligt tyst och fyrkantig och mest bara är _en tv_. Vidare, man måste vidare.

2007-05-24 @ 17:29:51
URL: http://dessadimmigadagar.blogspot.com
Postat av: Carmie

Jag tycker det verkar som Gösta saknar Nora. Man kan bli passiv av saknad. Du kan sätta fram en bild på henne så blir han nog silvrig och glad

2007-05-25 @ 16:49:50
URL: http://4ebloggen.blogspot.com/
Postat av: lebben på webben

din blogg är tamejfan den bästa på hela vida webben. informera honom genast, innan det går illa.

2007-06-11 @ 10:31:52
URL: http://blogg.aftonbladet.se/1044
Postat av: crue Annika

du skriver toppen bra :)

2007-07-08 @ 19:42:47
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Anna

Du skriver jättebra! Jag har tittat in och läst med jämna mellanrum hela våren... :-)
Men vart tog du vägen? Hittade du lamporna igen eller insåg du bara att solen skiner ute? Eller kanske Gösta tog sitt ansvar?

2007-07-20 @ 11:26:08
Postat av: Elin

Jag saknar den här bloggen!!

2007-08-07 @ 18:28:06
URL: http://borovnica.blogspot.com/
Postat av: Karo

Synd att du inte har uppdaterat din blogg på ett tag, nyfiken på fortsättningen. Jag har inte heller någon sambo längre sedan en dryg vecka tillbaka, idag träffades vi för att dela upp vår gemensam egendom. Vi delade förresten på lamporna.

2007-08-12 @ 21:02:14
Postat av: Lussan

Haha, sitter också här och FÖRVÄNTAR mig en uppföljning. ---->Nåååå? :D

2007-09-06 @ 08:55:08
URL: http://www.metrobloggen.se/Lussan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback