(2) Ett liv till ända

Jag tänker att jag kanske borde ringa henne. Vi har ju trots varit ihop ett tag. År. Istället hamnar jag i soffan. Slår på tvn. Det går en film om sjörövare och pirater. Jag vet inte vad det är för skillnad. Men jag vet att det är en skillnad. Pirater är pirater och sjörövare är sjörövare. En pirat är speciellt läskig. En enögd, smutsig och obarmhärtig rackare. Det står skrivet i pannan på honom att han är osympatisk. Just nu är han exceptionellt skoningslös. En smal tanig krake tvingas gå ut på plankan. Den enögda piraten har sina piratkompisar bredvid sig. Alla hånskrattar och skriker glåpord. Alla är väldigt skitiga. Jag tittar efter en papegoja, ingen syns dock till. Den kanske sover.  

 

Åter till kraken och plankan. Han har inte en chans. Med gråten i halsen ser han ner mot vattnet och upp mot hopen pirater. Stackarn, han önskar nog att han var hemma hos mamma. I huvudet diktar han om nybakta bullar med mjölk. Och ängar, gröna sommarängar.

 

Men här är det inte tal om varken mamma eller nybakta bullar. Likblek och skräckslagen tvingas han längre och längre ut på plankan. Han har det svårt just nu. Det syns lång väg. I sådana lägen är livet inte lätt. Han har inget val, och till slut hoppar han. Nu passerar hans liv i revy. Han vet att han snart ska dö.

Ett liv till ända.
Sista versen är sjungen.

 

Plums låter det när han träffar vattnet. Minuter eller kanske bara sekunder kvar på krakens liv. Han har min fulla sympati. Nu syns han inte mer. Det var det. Piraterna tystnar. Tittar på varandra några gånger innan de återgår till sina andra piratsysslor.  

 

Jag stänger av Tv-apparaten. Vilken motbjudande film. Motsatsen till mysig. Egentligen inte trevlig på en fläck. På något vis kan jag identifiera mig med kraken på plankan. Jag vill gärna tro att han klarar sig. Att han simmar i land på en paradisö, bygger en fin hydda och hittar sin kärlek. Och kanske startar han en myrfarm.

 

Jag försöker se scenariot framför mig.

Det går inte. Allt jag ser är svart.


Kommentarer
Postat av: Hossan

Tog hon ALLA lamporna?!

Jag är imponerad av ditt
sätt att skriva!!!

Väntar ivrigt på inlägg nr 4!

2007-02-02 @ 23:46:46
Postat av: Anonym

Wow, jag tror jag hittat en ny favoritblogg.

Postat av: pauline

Seriöst. 7 år tillsammans avslutas som en sax klipper av ett snöre? Ingen förklaring? Bara slut. Det låter otroligt egoistiskt. 7 dagar eller 7år, alla är värda en förklaring! Stackare!
Men vad himla bra du skriver. I'll be back=)

2007-02-09 @ 09:13:47
URL: http://barap.blogg.se
Postat av: Madeleine

låter jävligt deppigt. du låter lite för depp för ditt eget bästa. är det så?

2007-04-25 @ 09:33:59
URL: http://minadagligabekymmer.blogg.se
Postat av: morpheo

Kommer att tänka på Havannamamma med hon, vad heter hon nu - hon som aldrig är nöjd.

2007-05-16 @ 01:28:49
URL: http://minluktaroxofisk.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback