(7) En unik alla hjärtans dag

Jag har inte varit utanför dörren på flera dagar. Senast jag stötte på en människa var vaktmästaren. Det var igår eller i förrgår eller kanske i förrförrgår, jag är inte säker. Det var ett så enormt stort ögonblick. Omtumlande och totalt.

Men det kanske inte ens räknas, eftersom han egentligen skulle till grannen ovanför och undersöka en läckande kran. Jag förklarade för honom att allt i mitt hem fungerar som det ska. Bernt, tror jag han heter, stod och såg snopen ut en stund innan han insåg att han var fel ute och gick. Stackars Bernt, han är inte direkt ung längre. Sliter och kämpar i väntan på pension. Det kan inte vara långt kvar nu. Jag hoppas han får några sista ljuva år. Innan det är dags gå av daga. Ja. Men nog om Bernt, det var inte det jag ville berätta. Jag får fortsätta på det spåret någon annan gång.  

Det jag vill komma till var att hela situationen gjorde mig väldigt känslofylld. På ett olustigt sätt. Jag kan se förloppet sansat nu, men det har tagit mig flera dagar att komma tillbaka. 

Jag satt djup försjunken i mina tankar och har inte hört dörrklockan ringa på jag vet inte hur länge. Och så plötsligt händer det. RING RING. Det högg till i hjärtat. Hjärnan lamslogs. Jag var helt säker på att det var en hjärtattack. När det även började mörkna för ögonen var jag helt övertygad om att jag skulle dö. Där och då. Men så hoppade förnuftet igång, och jag kunde något omtöcknad öppna dörren, dock fortfarande känslomässigt överväldigad.   

Innerst inne ville jag tro att lamporna återvänt. Men att se Bernt fick mig att inse en sak. Jag vill helst inte medge det, men sanningen är att jag verkligen saknar de där lamporna. Jag saknar dem så att det gör ont. Speciellt en dag som denna. För vad är alla hjärtans dag utan lampor?

Kommentarer
Postat av: WE

Jag ville bara skicka en kommentar, kanske därför att jag okcså sitter ensam denna kväll...fast jag njuter! Jag bojkottar denna dag fullständigt, men det kanske är lätt att säga när man är gift.... Jag tycker du skall köpa nya skitsnygga lampor!
/WE

2007-02-14 @ 21:14:25
Postat av: Gaia

Stackars, stackars dig .. Hjärtesorg gör så ont, särskilt blandat med hopp.

Postat av: Patricia

Men snälla människa....köp nya lampor, du behöver inte gå hemifrån för att göra det. Beställ från ikea.se eller lampor.nu. Japp www.lampor.nu är nog bästa siten för dig just nu!!! SNÄLLA

2007-02-15 @ 01:26:57
Postat av: Sicilia

En väldigt mörk alla hjärtans dag?

2007-02-15 @ 09:11:31
URL: http://www.sicilia.blogg.se
Postat av: karin karin

HÄRDA UT

be din mamma göra morotslåda till dig coh Gösta

2007-02-15 @ 10:34:32
URL: http://4ebloggen.blogspot.com
Postat av: lebben på webben

Nej. Nu får du köpa egan lampor. Fast det inte är så jävla skoj.

2007-02-15 @ 11:45:38
URL: http://blogg.aftonbladet.se/1044
Postat av: Magister Dixit

mlufflifluffli

2007-02-16 @ 15:17:45
URL: http://magisterdixit.blogg.se/
Postat av: Ung tant.

Hur gör du för att inte skriva exakt hur du känner? Fläka ut dina känslor liksom?

Det är förbannat snyggt med lamporna som nån sorts... tråd. Men är det möjligt att tänka så, mitt i hjärtesorgen?

Är du på riktigt?

2007-02-16 @ 23:04:25
URL: http://ungtant.blogspot.com
Postat av: Mig

Jag vet inte hur andra känner eller tänker. Men jag har inte känt det jag känner nu förut. Jag tror inte det finns en gemensam standard för hur man ska känna sig vid olika tillfällen. Jag känner det jag känner och kan inte stå för hur andra känner. Jag är jag och andra är inte jag.

2007-02-19 @ 11:48:57
URL: http://godtrogen.blogg.se
Postat av: Ung tant.

Jag tror givetvis inte heller det finns en gemensam standard för hur man ska känna.

Jag blev nyfiken bara.

2007-02-19 @ 12:17:45
URL: http://ungtant.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback